Firea și Uber

Am aproape cincisprezece ani și am fost de câteva ori cu UBER-ul. Și probabil ca voi merge în continuare cu UBER, chiar dacă doamna primar Gabriela Firea tocmai l-a interzis.

De ce? Pentru că mașinile sunt mult, mult mai curate, șoferii civilizați, aplicația bine optimizată. Iar de când UBER a introdus funcția „Family Group” (adică poți plăti cursa cu cardul de credit al unuia dintre părinți), e minunat.

Sincer, mi-e frică să merg cu taxiul. Sau silă. Sau și una și alta. Chiar n-am chef să plătesc 50 de lei de la Universitate la Piața Victoriei, sau 30 de lei de la mine de acasă din Frigocom până la Afi. Că n-am atâția bani. Mai ales dacă mă văd mai copil așa, mă jumulesc de bani. Știu că era o perioada când erai relativ safe dacă dădeai comanda prin telefon, că taximetriștii cocalari/pirat te luau doar de pe stradă, dar în ultimul timp am auzit niște povești care cam contrazic teoria asta.

De ce se poartă mulți taximetriști urât? Pentru că mulți dintre ei sunt foști pușcăriași. Și pentru că sunt încurajați de către șefii lor, care le dau 2-3 milioane salariu, și în rest, să se descurce. Și de-asta mulți folosesc metoda „cuarțul” sau/și metoda „maimuța”. Trist.

Iar de mașini nici nu mai zic. Eu stau relativ aproape de autobaza de taxiuri „Cobălcescu”, și, până acum un an, treceam zilnic pe acolo. Nici nu vreți să știți ce trist era să te uiți la atâtea rable, una lângă alta. În multe dintre taxiurile pe care le vedeam acolo nu m-aș fi urcat nici dacă cineva mi-ar da bani. Trist.

Felicitări, doamna primar. Tocmai ați interzis unul dintre cele mai bune servicii de transport din România. Bine, l-ați interzis și pe al doilea, adică Taxify. Chiar și pe următoarele trei din clasamentul meu le-ați interzis, adică Star Taxi, Clever Taxi și Point Taxi. Felicitări, acum lumea va îndura să meargă în rable, cu șoferi foști pușcăriași și, bineînțeles, cu manele și cu maimuță. Sau va trebui să încalce legea, continuând să meargă cu Uber/Taxify, sau să își comande un taxi de pe Star/Clever.

Presupun că asta ați vrut. Ați vrut ca și cei care nu vor să încalce legea, cei care vă înjură pe dumneavoastra când își dau seama cât ați furat, să comita o ilegalitate. Felicitările mele.

Leave a Reply

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.