Logica CFR

Fiind un tanar frumos și liber, de 1 Iunie aș fi vrut să merg la mare cu prietenii mei, la Eforie Sud sau la Costinești. Cu trenul. Până aici totul bine, nu?

Intru pe site-ul cfrcalatori.ro. Caut tren din București de la Gara de Nord până la Eforie Sud. Dau click pe butonul magic „Caută”, care mă redirectează la bilete.cfrcalatori.ro, un site de unde poti cumpăra bilete de tren. Da, site-ul nu este foarte intuitiv și chestii, dar hei, macar pot sa îmi iau bilete online.

Doar că, după 2-3 căutări pe Google, aflu că mai există un site al CFR, numit infofer.ro, la fel de neintuitiv ca și celălalt. Și când dau click pe butonul „Caută trenuri” mă redirectează într-un alt (sub)site, mersultrenurilor.infofer.ro, de unde poți de asemenea să cumperi bilete de tren. Și nu afișează mereu aceleași trasee la aceleași intrervale orare ca și cfrcalatori.ro. WTF? Eu ce să mai cred? De unde să îmi cumpar bilete? Sunt confuz.

Cel mai dubios însă mi se pare faptul că design-ul, width-ul, height-ul,  fonturile și butoanele infofer.ro sunt complet diferite față de cel al cfrcalatori.ro, deși teoretic ambele ar trebui să facă același lucru.

P.S: De 1 Iunie, când tot tineretul merge la mare, nu există un traseu direct București-Eforie Sud. Nu există nici un traseu direct București-Costinești, trebuie să schimbi la Constanța. Serios, CFR? Parcă vă sabotați singuri.