Logica Taxify

Umblă vorba printre colegii mei că Taxify ar fi mai mișto decât Uber. Că se mișcă mai bine, că e mai ieftin, că nu e surge pricing-ul așa de mare. Deși eu merg foarte rar cu Uber-ul (mereu când am nevoie de un Uber nu am bani cash la mine, și nu am card), am zis să îmi instalez Taxify, să văd care-i șpilul.

Prima chestie la care mă uit e prețul. Iau o cursă random, de la Afi până la Spiru, să compar prețul cu Uber. Nu aveam de gând să dau „Confirm pickup location”, că n-am nevoie acum de o cursă, voiam doar să văd cum merge aplicația. Sunt lovit însă de mesajul „Previously selected payment method is invalid”. Eu pusesem că plătesc cash, că nu am card. Dar aparent logica developerilor de la Taxify este următoarea: ca să poți comanda o mașină și să plătești cash, trebuie să îți pui cardul. La fel și dacă ai un voucher, trebuie să iți pui cardul în aplicație ca să poți folosi voucherul. WTF? De ce? De ce să ai nevoie de un card ca să plătești cash?

Credeți-mă, știu mulți oameni care aleg să plătească pentru o cursă Uber cash, pentru că nu au chef să se trezească hackuiți (nu râdeți, acum vreun an un om s-a trezit că a plătit pentru 10 curse în Rusia, deși el era bine mersi în București) sau pentru că pur și simplu nu au chef. Și poate Taxify pierde ceva clienți tocmai pentru că nu permite să plătești cash fără să fie nevoie să îți pui cardul. Pe mine clar m-au pierdut ca și client.

Leave a Reply

  

  

  

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.